woensdag 13 april 2011

Barça!

Het begrip Fernweh gaat niet alleen om klimmen of een weekendje weg. Het gaat om het verlangen, nee... de zucht om van huis te gaan en nieuwe plaatsen ontdekken. Wat een geluk moet je dan koesteren als je nota bene voor je werk op pad moet. Bestemming: Barcelona, Spanje.

Gisteren ben ik gearriveerd en zondag vlieg ik weer terug. De meeting stopt op vrijdag al, maar de kans om een vrij weekend er aan vast te plakken kon ik uiteraard niet laten schieten. De vlucht verliep voorspoedig en in slechts 2 uur zet je voet in Barcelona. Geposteerd in Hotel Melia zag ik FC Barcelona winnen van Shaktar Donetsk.

De aanvliegroute naar het vliegveld gaat over de zee waardoor je de stad prachtig ziet liggen.

Hotel is gesitueerd in het business district van Barcelona.

Op de eerste dag van de meeting waren we al redelijk bijtijds klaar. Even quality tijd in de stad spenderen. Samen met een collegaatje liepen we langs de statige gebouwen en creaties van Gaudi, met als hoogtepunt de Sagrada Familia.

 
Typisch straatbeeld in één van de drukste verkeersaders van de stad, Avinguda Diagonal. Veel auto's natuurlijk, maar ook voornamelijk veel scooters en bomen. 

De statige gebouwen in de wijk l'Eixample zien er zo uit. Soms staat er wel eens een appartement te huur...

Casa Milà, een schepping van Gaudi waarvan nog een aantal in de stad staat. Er is geen rechte lijn te ontdekken. Gaudi's architectuur doet sprookjesachtige aan. Als je ook zijn andere gebouwen ziet dan kan je niet anders concluderen dat Gaudi een fantasievolle verbeelding had.

Sagrada Familia. Ook van Gaudi en het symbool van Barcelona. In 1886 is men begonnen met de bouw maar het is nog steeds niet af.


Als men vluchtig naar de Sagrada Familia kijkt dan maken je hersenen er al snel een recht plaatje van. Maar deze cathedraal is vol met torentjes, spitsen gesierd door slangen, hagedissen, bollen en allerlei andere ornamenten en tierlantijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten