zaterdag 12 februari 2011

Gelezen: BLOK2

BLOK2?! Inderdaad... Onlangs heb ik bij RockSteady in  Bussum een paar oude Bl.aden o.ver k.limmen op de kop getikt voor een schijntje. Sinds een paar maanden heb ik nu een abonnement op dat tijdschrift en het bevalt me zeer. De mooie foto's en artikelen doen altijd verlangen naar rots en te kleine klimschoentjes...

Ondermeer is er een lang stuk schrijven over één van de meest toonaangevende boulderaars op dit moment, Paul Robinson. Zijn opmerkelijkste prestatie was zijn first ascent in 2010 van Lucid Dreaming in Bishop waar hij een gradatie van V16 (9a) voorstelde. Ongekend zware gradatie voor het boulderen.

Verder worden in deze editie verschillende klimgebieden beschreven zoals le Saussois (FR), Kerlouan (FR), Fontainebleau (FR) en Bomal (B). Het artikel over sportklimblessures bevatte een eye-opener. Vorig jaar had ik een mysterieus handletsel gekregen na een training aan het campusboard. Waarschijnlijk was het een verreking of scheurtje in M. lumbricalis, een spiertje in de hand tussen de vingers in.


Nicky de Leeuw in de finaleroute van NK lead 2008. Coverpage van BLOK2

Paul Robinson introductie. Check de one arm pull-up bij 1:24.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten