maandag 21 februari 2011

Eerste 6a Onsight!

Gisteravond, Rock Steady in Bussum was het toneel voor een heerlijk avondje ontspannen klimmen. Was toch een zware avond geweest daarvoor, dus is het altijd de vraag hoe de armen zich houden. Niet geheel onverwachts kwam de leukste prestatie uit een route die niet overhangt.

Wat heet leuk? Drie weken flashte ik voor het eerst een 6a, gisteren was dat voor het eerst on sight, zonder enige voorkennis dus. Niet om op te scheppen, maar om progressie te meten... De route begint eerst op een plaat waar men met delicaat voetenwerk naar boven werkt. Dan volgen een paar passen piazzen, gevolgd door een traverse naar de andere kant van de wand alvorens handig langs een element te moeten piazzen. Eenmaal boven het element was het vooral klimmen door middel van crimping op kleine grepen. Armconditie was nog oké in het bovenste gedeelte, omdat de onderste helft uit vooral veel voetenwerk bestond.

Onderstaand lijstje is nu de huidige stand van zaken. De meeste ruimte lijkt nu te zitten in het redpoint niveau om dat uit te breiden naar 6a+ en 6b. Daar ben ik samen met Martin ook hard mee bezig.

Sportklimmen




Redpoint
6a



Flash
6a


Second Go
6a



Onsight
6a

Martin hecht toch wat minder waarde aan dit soort lijstjes en weet niet precies zijn niveau te schetsen. Stiekem heb ik de laatste weken tóch zijn progressie in de gaten gehouden. Volgens mij kan hij zich meten met het onderstaande.

Sportklimmen




Redpoint
6b



Flash
6b


Second Go
6a+



Onsight
6a

Kan niet wachten om naar buiten gaan en me daar te ontwikkelen. Eerste weekendje is gepland in begin mei en gaat naar Fontainebleau.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten