maandag 7 maart 2011

Boulderen in Lampegat

Afgelopen zondag was Bussum dicht en de A1 richting Sloterdijk onbegaanbaar. Dus staken Martin en ik, net als de rest van Nederland, de rivieren over naar het zuiden. Niet om te gaan carnavallen in Lampegat, maar om te boulderen in Monk bouldergym, Eindhoven dus. De website beloofde niet veel geks, geen gewijzigde openingstijden, geen confetti en geen lauw bier... Een prima lokatie voor een zondagmiddag tijdsbesteding...

Monk is het summum in Nederland op het gebied van boulderen en doet qua opzet een beetje denken aan Frans boulderparadijs Fontainebleau. Er zijn enkele circuits uitgezet met gelijke gradatie en kleuren overeenkomend met Bleau. Het ging goed, héél goed. Veel gevarieerde boulders werden getopt, met als topstuk een 6c. Dit niveau hadden we beiden nog niet eerder kunnen laten zien. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het niet een hele moeilijke 6c was. Deze boulder was geschroefd op een slab, wat toch een heel ander soort klimmen vereist. Desalniettemin gaf het toppen van een boulder met delicaat voetenwerk veel voldoening.

Hield de fun dan ook eens op?! Ja echt... Je vellen protesteren... Dus wat is dan idealer om die koelen om een koud flesje bier?

ticklist Bouldering 


Redpoint
6c



Flash
6a+



Second Go
6a+



Onsight
6a+

Geen opmerkingen:

Een reactie posten