zondag 1 mei 2011

Eerste 7a!

Weliswaar op plastic (niet op rots dus). Maar wel de moeilijkste boulder die ik ooit geklommen heb. Verdeeld over 3 sessies kwam het vandaag uiteindelijk goed bij elkaar. Door beter bèta (klinkt beter dan 'info') voor de cruxpas, verliep die pas beter. Er is toch veel geduld nodig om echt je limiet te testen. Deze route had veel variatie in zich. Veel power voor de vingers, een heelhook voor zowel rechts als later voor links en er was een hoop techniek, balans nodig.

Let niet op de klimster, die doet een hele andere boulder. Het gaat om de mintgroene boulder, roodonderstreept. Dit is het eerste gedeelte waarna de cruxpax zich om de hoek begeeft richting de eindgreep. Begin is met rechterhand en heelhook op dezelfde greep, daarna rechterhand door. Dan links door (hoogste greep links), een slopende 2-vingerpocket... etcetera...

Deze week is het plan om naar Fontainebleau te gaan. Een 7a zal in Bleau niet haalbaar zijn omdat het toch wel veel harder is daar. Laten we het houden op mooi weer, goede wijn en... heerlijk klimmen! Van de week eens een to-do ticklist maken.


ticklist Bouldering 


Redpoint
7a



Flash
6a+



Second Go
6a+



Onsight
6a+

Geen opmerkingen:

Een reactie posten