zondag 19 juni 2011

World Cup boulderen in Eindhoven

Afgelopen weekend bracht het wereldbekercircuit boulderen een bezoekje aan het Brabantse Eindhoven. Er waren extra startplaatsen voor de Nederlanders maar dat bracht helaas geen extra kwalificaties op voor de finales. Met een 20e plaats in de kwalificaties plaatste onze prima donna Vera Zijlstra zich nipt voor de halve finale. Bij de heren wist Nicky de Leeuw zich vrij eenvoudig voor de halve finale te plaatsen door alle vijf de boulders te toppen waarvan vier keer in een flash poging. Vier mannen wisten zelfs alle problemen te flashen wat een spannend vervolg van de wedstrijd zou beloven. Helaas wist Nicky de Leeuw geen boulder te toppen in de halve finale en zakte daar mee naar een 15e plaats; geen finale dus.

Vera Zijlstra in de kwalificaties.

Bij de dames was het in de finale een welbekend spannend onderonsje tussen de Japanse Akiyo Noguchi en de Oostenrijkse Anna Stöhr. Beide dames wisten alle problemen in de finale uit te werken. Daarbij had de Japanse minder pogingen nodig en kon daardoor de hoogste plaats van het erepodium bestijgen. In het klassement blijft Noguchi nog wel op een tweede plaats achter Anna Stöhr.

Ook bij de heren was het ongemeend spannend in de finale. De huidige leider in het klassement, de Rus Dmitry Sharaftudinov maakte wat foutjes en deed niet om het eremetaal mee. De wedstrijd ging tussen de Oostenrijker Kilian Fischhuber en de Amerikaanse rotsheld Daniel Woods. Allebei wisten ze alle finaleboulders op te lossen waarbij Fischhuber slechts één poging minder nodig had. Saillant detail is dat Daniel Woods bij een flashpoging op de eindgreep tegen de naastliggende muur botste waardoor die poging ongeldig werd verklaard door de jury. Als dat niet was gebeurd...


Door deze overwinning van Fischhuber neemt hij de leiding in het wereldbekercircuit over van Sharaftudinov. Volgende week maken de klimmers zich op voor de volgende wedstrijd in het circuit. Men reist af naar het zonnige Barcelona. Dat zal een opluchting zijn na het verregende weekend in Eindhoven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten