dinsdag 19 juli 2011

Favorieten winnen WK boulderen in Arco

Na een intensief reeks aan boulderwedstrijden werd het seizoen bekroond met de wereldkampioenschappen in Arco, de bakermat van het moderne sportklimmen.

Bij de dames won de Oostenrijkse Anna Stöhr voor de talentvolle en tevens ravissante Sasha Digiulian. Dat de Oostenrijkse won mag geen verrassing heten omdat ze ook het wereldbekerklassement leidt. Zij werd eenmaal eerder kampioen, in 2007. Helaas kon geen enkele Nederlandse zich profileren en de kwalificatieronde overleven.

Wereldkampioene boulderen 2011: de Oostenrijkse Anna Stöhr

Alex Puccio, uit de VS

de nummer twee van 2011 was de slechts 19 jaar oude Sasha Digiulian uit de VS

Sasha Digiulian

Bij de mannen haalde de leider in het wereldbekerklassement verrassend niet het ereschavot. Kilian Fischuber moest de wereldtitel laten aan de Rus Dimitry Sharaftudinov die ook al in 2007 eerder wereldkampioen werd. Rotsheld en icoon Adam Ondra werd tweede. Toch opmerkelijk omdat het wereldtalent maar een uurtje heeft geboulderd heeft afgelopen twee maanden. Ook hier maakten de Nederlanders geen indruk terwijl Nicky de Leeuw gedurende het seizoen wel geregeld de halve finale haalde. Helaas heeft de beste Nederlander, Jorg Verhoeven, zich op het allerlaatste moment afgemeld en kon geen gooi doen naar de titel.

Kilian Fischhuber, leider in het wereldbekerklassement kan geen potten breken tijdens het WK

Rostheld Adam Ondra en omni-talent wordt tweede

Dimitry Sharaftudinov wordt wederom wereldkampioen boulderen

Neerlands hoop was gevestigd op onder andere Casper ten Sijthoff. Helaas overleefde hij niet de kwalificaties.

In de komende week zal er ook op de wand uitgevochten worden wie zich de beste sportklimmer van dit jaar mag noemen. Het WK is te volgen hier en ook voor live uitzendingen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten