donderdag 24 november 2011

Paris, notre ville des arts, lumineux et romance

Na al die tripjes klimmen wordt het ook eens tijd voor afwisseling in de soort reis. Heel even mocht ik dit jaar ruiken aan steden als Barcelona en Parijs. Ik heb hen beloofd op een dag terug te keren...

Zo snel kan het gaan. Tember en ik wilde graag een lang weekend weg. Meer tijd, meer rust dan normaal in de dagelijkse gang van zaken. Je zou het kunnen bestempelen als meer diepgang. Lang waren Dublin en Zaragoza nog in de race als bestemming, maar uiteindelijk gingen we voor Parijs. Vliegen was achteraf  een slecht plan met al die mist van het afgelopen weekend. Het weer in Parijs: strakblauw en zachte temperaturen.

Hup, de auto in en op volle snelheid naar Parijs. Met een laaghangende herfstzon was borden lezen op de Boulevard Périphérique uitdagend en de iPhone heeft ons gered. Het hotel lag op 15 minuten lopen van de Eiffel toren en net voorbij de populaire wijken Montparnasse en Saint-Germain. Bijna alle must-sees waren makkelijk te voet te bereiken dus we hebben ze bijna allemaal kunnen aftikken. We hadden de tijd en dus genoeg mogelijkheden om daarnaast rustig te slenteren en om ons te vergapen en te verbazen.

Gewapend met gidsje en kaart bekijk je de vele prachtige monumentale panden die de stad rijk is, duik je in verrassende restaurantjes in onbekende zijstraten en drink je Beaujolais Primeur, omdat het hoort in november. Romantiek, kunst en verwondering. Ingrediënten voor een heerlijk weekend weg gezeten op een grote roze wolk.

Er zijn teveel leuke, mooie en grappige foto's genomen om te plaatsen. Hier onder zijn de meest relevante geplaatst, overigen staan op Facebook.

Eiffel toren



Hoofdingang Louvre

Mona Lisa vooraf...

... en achteraf.

Illegaal boulderen voor het Louvre

Arc de Triomphe

Champs des Elysees

Tember poseert bij de Seine

Dome des Invalides

Le Penseur van Rodin (de denker)

Notre Dame

Sacre Coeur

Place de la Concorde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten